Koleksi Sensasi

Gambar-gambar di bawah ini sangat ngeri dan menakutkan. Tetapi ia sangat sesuai untuk dijadikan pengajaran. Kepada pemandu kereta, ingatlah kita sebenarnya membawa juga 'nyawa' penumpang. Kesiannya jika kerana sikap kita kanak-kanak kecil menjadi mangsa - malaysiasensasi.net



Dalam dunia ni ada satu lagu yang terpanjang di dunia.Tajuk lagu itu ialah Lagu itu berjudul I’m a Cranky Old Yank in a Clanky Old Tank on the Streets of Yokohama with my Honolulu Mama Doin’ Those Beat-o, Beat-o Flat-On-My-Seat-o, Hirohito Blues.

Penulis lagi ini iaitu Hoagy Carmichael menulis lagu ini pada tahun 1943. Tetapi tajuk asalnya ialah I’m a Cranky Old Yank - malaysiasensasi.net

Apa yang kita boleh belajar dari alam?. Pastinya ada banyak perkara yang perlu kita belajar dari alam semula jadi dan kehidupannya. Misalnya sikap lebah, kerajinan semut dan siput ni pun boleh jugak dijadikan iktibar. Usaha tangga jaya - malaysiasensasi.net

Perlawanan antara Malaysia vs Taiwan berlangsung malam ini, 29 Jun 2011 di Stadium Bukit Jalil. Malaysia mengalahkan Taiwan bagi perlawanan di Malaysia dengan 2 gol berbalas 1. Gol Malaysia dijaringkan Safiq Rahim pada minit ke 76 dan Aidil pada minit ke 55. Manakala Taiwan mendapat gol tunggal mereka pada minit ke 77. Malaysia akan sekali lagi bertemu Taiwan di Taiwan pada Ahad ini - malaysiasensasi.net

Ketika rakyat menderita akibat kenaikan harga minyak, barang dan kos sara hidup, kerajaan pula membelanjakan hampir RM49 juta setahun untuk membiayai kos kediaman rasmi Perdana Menteri dan Timbalannya.

Lebih tepat, sejumlah RM48,789,115.03 dibelanjakan termasuk kos sewa, kos baik pulih, bil elektrik dan bil air, lapor Harakahdaily.

Dalam perincian jawapan yang diberikan itu, Nazri menjelaskan kos sewa untuk dua kediaman rasmi itu berjumlah RM32,972,115.55, kos baik pulih RM3,581,744.78, bil elektrik RM10,267,868.15 dan bil air RM1,967,386.55 untuk satu tahun.
Yang ini pulak kos Perbelanjaan Perjalanan Luar Negara PM dan TPM.
Cer tengok data di atas. Tah macam ape lagi kan? - malaysiasensasi.net
Kredit: www.ikutsukaakuisa.co.cc

Seorang bekas juruterbang helikopter, Chris Malloy mencipta sebuah motosikal terbang yang pertama di dunia di dalam garaj miliknya. Malloy, 32, mencipta motosikal seberat 270 kilogram itu dengan menggunakan bingkai udara carbon-fiber dan sebuah enjin kereta BMW.

Motosikal itu yang mengambil masa selama dua setengah tahun untuk dicipta boleh terbang pada ketinggian 3,048 meter dan mampu bergerak pada kelajuan 160.93 kilometer sejam.

Satu tangki minyak penuh akan membolehkan motosikal itu bergerak sejauh 148.05 kilometer selama 45 minit manakala ia mungkin dijual pada harga lebih AS$71,809 (RM218,981) sebuah.

Malloy enggan mendedahkan jumlah kos sebenar untuk menghasilkan motosikal itu tetapi dia menyatakan dia membelanjakan AS$223.51 (RM681.03) seminggu. Dia berkata, prinsip asas motosikal itu ialah dia bergerak sama seperti sebuah helikopter Chinook dan sebuah motosikal biasa.

Setakat ini, tali diikat pada motosikal itu semasa ujian dilakukan bagi mengelak ia terbang terlalu tinggi.



Pengacara Wardina Safiyyah, amat kecewa apabila dikaitkan terlibat dengan pertubuhan politik termasuklah menyokong perhimpunan Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih).

Wardina berkata, imejnya tercemar apabila terdapat blog-blog tertentu yang mendakwa dia menyokong gerakan berkenaan sehingga menjejaskan reputasinya apabila banyak pihak yang mempersoalkan perbuatannya itu.

Sehubungan itu jelas Wardina dia akan mengadakan sidang media tergempar,hari ini di Kelab Darul Ehsan, Ampang, pukul 9 pagi bagi menjelaskan pendiriannya berhubung tuduhan itu.


Jelas Wardina, selama ini dia banyak keluar masuk institusi pengajian tinggi tempatan untuk memberi motivasi dan inspirasi kepada para pelajar agar menjadi individu yang berguna sebaliknya tindakannya itu cuba dimanipulasikan.

Macamana dalam Van boleh ada kereta?. Menurut sumber, kejadian ini berlaku di Jerman di mana polis menjumpai kereta dalam Van tersebut. Entah macamana la diorang masukkan kereta tu? - malaysiasensasi.net


Menghadiri upacara kematian kadang kala menjadi satu perkara membosankan, kecuali ada penari telanjang profesional di kawasan perkuburan. Di wilayah Donghai China, pengebumian sebenarnya simbol status. Reputasi orang mati dan kehormatan dianggap berbanding lurus dengan jumlah orang yang menghadiri pengebumiannya. Jadi, keluarga si mati akan menyewa penari telanjang untuk menarik ramai oang untuk datang - malaysiasensasi.net

Warga pinggiran Accran,Teshi (Ghana)  mempunyai kebiasaan menguburkan mereka yang mati dalam keranda fantasi. Keranda ini mengambarkan pekerjaan si mati. Replika raksasa botol coke, buah-buahan atau gadget lainnya akan ditampilkan di ruang pamer keranda - malaysiasensasi.net

Kalau selama orang kita asyik layan drama atau sinetron Indonesia, ini sudah tiba masanya untuk kita tahu bahawa mereka juga adalah penciplak. Kita sudah tahu bahawa bahasa kita, iaitu bahasa melayu diambil oleh mereka sebagai bahasa Indonesia. Sekarang, sedar tak sedar mereka sebenarnya meniru drama filem dan drama luar. Berikut adalah senarainya. Ternyata, mereka sebenarnya yang MALING drama dari luar negara!!!:

1. Buku Harian Nayla = 1 Litre Of Tears (J-dorama)
2. Impian Cinderella
= Frog Prince (T-drama)
3. Bintang = Putri Huan Zhu (T-drama)
4. Legenda Ular Putih = White Snake Legend (T-drama)
5. Cincin = Beautiful Days (K-drama)
6. Siapa Takut Jatuh Cinta = Meteor Garden (T-drama)
7. Ciuman Pertama = Itazura Na Kiss (J-dorama)
8. Cowok Impian = It Started With A Kiss (T-drama)
9. Demi Cinta = Endless Love (K-drama)
10. Jangan Pisahkan Kami=Endless Love (K-drama)
11. Liontin = Glass Shoes (K-drama)
12. Pangeran Penggoda = Devil Beside You (T-drama)
13. Benar2 Cinta = Devil Beside You (T-drama)
14. Cinta Sejati = Stairway To Heaven (K-drama)
15. Opera SMU = Great Teacher Naomi (J-dorama)
16. 100 hari mencari cinta = mr arogan (K-movie)
17. Istri Untuk Suamiku = Chori Chori Chupke Chupke (Mencintaimu Diam Diam) - India Series
18. Kesatria Banjaran = Mulan (Disney's Animation)
19. Bukan Diriku = Anything For You (J-dorama)--> 5 eps pertama, stlh itu rombak abeesss....
20. Dua Hati = Snow Angel (T-drama) + Le Robe De Mariage Des Cieux (?)
21. Putri Kembar = Twins/100% Senorita (T-drama)
22. Benci Bilang Cinta = Princess Hours (K-drama)
23. Benci Jadi Cinta = My Girl (K-drama)
24. Sumpah Gue Sayang Elo = Smiling Pasta (T-drama)
25. Pengantin Remaja = My Little Bride aka Sweet 18 (K-drama)
26. Bawa aku ke Surga = Fly Me to Polaris (T-movie)
27. Putri Yang Terbuang = Putri Bunga Persik (Classic Chinese Series)
28. Intan = Be Strong Geum Soon (K-drama)
29. Idola = High School Musical (Disney's Movie)
30. I love you, Boss! = Bright Girl's Success Story (K-drama)
31. Janji Jaya = My name is Kim Sam Soon (K-drama)
32. Darling = My name is Kim Sam Soon (K-drama)
33. Penyihir Cinta = Magician Of Love (T-drama)
34. Kau Masih Kekasihku = At the Dolphin Bay (T-drama)
35. Atas Nama Cinta = Stairway To Heaven (K-drama)
36. Katakan Kau Mencintaiku = Sad Love Song (K-drama)
37. Cinta Kelas Atas = the OC (Hollywood Series)
38. Terpikat = Kuch-Kuch Hota Hai (India Movie)
39. Rahasia Pelangi = Love a part a moment (T-drama)
40. Pelangi di matamu 1 = Hoshi no Kinka (J-dorama)
41. Pelangi di matamu 2 = kamisama mou sukoshi dake (J-dorama)
42. Cewekku Jutek = My Sassy Girl (K-movie)
43. Jonathan Mulya & Alyssa (FTV) = A Walk to Remember (Hollywood Movie)
44. Rahasiaku = Kal Hoo na Hoo (India Movie)
45. de Neny = The Nanny (Hollywood Series)
46. Cinta Remaja = Sassy Girl Chun-hyang (K-drama)
47. Wulan = Yellow Handkerchief (K-drama)
48. So what gitu loh? = Friends (Hollywood Series)
49. Baby Doll = Love Storm (T-drama)
50. Pasangan Heboh = Fantasy Couple (K-drama)
51. Kakak Iparku 17 tahun = My sister in law is 19 (K-drama)
52. Olivia = She's the Man (Hollywood Movie)
53. Sissy putri Duyung = Aquamarine (Hollywood Movie)
54. Jodoh Romantis = Romance (K-drama)
55. Cinderella
Boy=Hanazakarino Kimitachihe (T-drama) --> awalnya beda, malah tengah2nya yg mirip
56. Cinta Fitri = Pure Love of 19 (K-drama)
57. Nona = Pure Love of 19 (K-drama) --> batal tayang
58. Kekasih = East Of Eden/Cloud Stairway (K-drama)
59. Love = The Outsiders (T-drama) --> 4 eps awal, What Stars Are You From (K-drama) --> eps 5+
60. Janji = Terms Of Endeagement (K-drama)
61. Pura-Pura Kawin = Full House (K-drama)
62. Kacang Panjang dan Kurcaci (FTV) = Lovely Complex (J-movie)
63. Pembantu Milyarder = Fantasy Couple (K-drama)
64. Kenapa Gw Gak Boleh jatuh Cinta (FTV) = Lovely Rivals (K-movie)
65. Bumbu-Bumbu Cinta = Corner With Love (T-drama)
66. Fajar = Hello God (K-drama)
67. Pacar Pilihan = Lovers in Paris (K-drama) --> ijinnya agak meragukan : yg punya ijin sinemart, tp diproduksi multivision..
68. Romatika Remaja = John Tucker Must Die (Hollywood Movie)
69. Bunga Jomblo Forever (FTV) = Never Been Kissed (Hollywood Movie)
70. Candy = Candy Candy (anime/manga)
71. Mawar = One Million Roses (K-drama)
72. Cintaku Tipe B = My Boyfriend is Type B (K-movie)
73. Pacarin Gw Kalo Berani = My Tutor Friend (K-movie)
74. Kugapai Cintamu = Staiway to Heaven (K-drama)
75. Pacarku Pendek Sekali = Lovely Complex (J-movie)
76. Eneng (RCTI) = Doraemon (anime)
77. Cinta 117 Kg = 200 pounds of Beauty (K-movie)
83. Mamamia (FTV) = Because I Said So (Hollywood Movie)
84. Mata Setan (FTV) = The Eye (Hong-Kong/Thailand Movie)
85. Bias-Bias kasih (1996) = Silk/Cinta Selembut Sutera (Singapore Series)
86. Jangan Rebut Suamiku (1997) = Romance/Kekasih (Singapore Series)
87. Balikin Body Gue Donk (FTV) = Wish Upon A Star (Hollywood Movie)
88. Sujudku = Rosalinda (Telenovela)--kadar jiplaknya cuma sekitar +50%
89. Bawang Putih Bawang Merah = Hana Yori Dango (J-Dorama)--kadar jiplak + 50%
90. Patah hati? Capek Dech (Cookies) = John Tucker Must Die (Hollywood Movie)
91. Peluk Aku 3 menit (Cookies) = Millionaire's First Love (K-Drama)
92. Tabir Asmara (FTV) = What Lies Beneath (Hollywood Movie)
93. Kutunggu Kau di pasar Minggu (FTV) = Notting Hill (Hollywood Movie)
94. Kalo Cinta Ngomong Donk(FTV) = Love Me If You Dare (French Movie)
95. Cinta Rasa Mocca (FTV) - Beauty and the Beast (K-drama)
96. Beruntung? Gw Banget.. (FTV) - Just My Luck (Hollywood Movie)
97. Museum Spooky (FTV) = Night at The Museum (Hollywood Movies)
98. Pacarku Milyarder (FTV) = Marrying a Millionaire (k-drama)
99. Mutiara = Popcorn (manga/anime)
100. Cinta Itu Gak Buta = Love Needs Miracle (k-drama)
101. KASIH - PERSON I LOVE (KOREAN)
102. CINTA BUNGA - MARIA MERCEDEZ
103. AZIZAH - MARIA CINTA YANG HILANG
104. LUNA DAN AINA - POPCORN (anime/manga)
105. CAHAYA - yokohama
106. FTV Good boy VS Good Girl- Kareshi Kanojo No Jijou (Karekano) [anime]
107. Juwita Jadi Putri - Princess Diarry
108. Cinta Untuk Cinta - Just Like Heaven (hollywood movie)
109. FTV Mencari Tari - Serendipity ( Western Movie )
110. Nona Dewa - Lady Oscar/Rose of versailes (anime/manga) =kadar jiplak + 50% [delayed/cancelled]
111. Pacarku bukan istriku - Come Back Soo Ae (K-drama)
112.Cinta Mutiara - Ash*ta No Nadja (anime) - cuma jiplak beberapa episod awal
113. Serial miniseri "guruku jagoan" - Gokusen (manga/dorama)
114. Bodyguard Jatuh Cinta - A Love to Kill (K-drama)
115.Kalau Cinta Suka Kamu -Orange Boy (T-Drama)
116.Aku Bukan Untukmu - Save The Last Dance (K-Drama)
117. CINTA GAK KEMANA (FTV AFI)-Ishk Vishq (Bollywood Movie)
118. ANAKKU BUKAN ANAKKU- Lakorn (Serial Thailand yg dulu tyg di ANTV)
119. 12 LILIN (FTV ULTAH INDOS)-High School Musical (Hollywood Movie)
120. NATALIA - Silence (Taiwan Drama)-delayed/cancelled
121. TIARA - Qing Shen Shen Yu Meng Meng / Kabut Cinta
122. FTV Ku Tak Bisa Jauh Darimu -Tada Kimi wo Aish*teru (J Dorama)
123. Miniseri Dewi...diramal mati - beyond the sea (Manga)

Tentunnya lelaki bertopeng ini pernah dilihat oleh kita. Rupanya, masih belum ramai yang mengenali diri beliau biarpun pada episod terakhir rancangannya yang mendedahkan rahsia terbesar ahli silap mata, dia telahpun mendedahkan dirinya.

Dia adalah Val Valentino. Lelaki ini dilahirkan pada 14 Jun 1956, seorang ahli silap mata bertopeng yang meraih populariti dengan membintangi rancangan khas di Fox Television,  membongkar rahsia ahlis silap mata dengan menggunakan nama glamer Masked Magician.

Pertama kali Valentino tampil di TV FOX, ialah ketika berada di Las Vegas. Setelah perbincangan selesai, Valentino menandatangani kontrak untuk melakukan pengambaran dan berjanji bahawa ia hanya akan mengungkapkan rahsia ahli silap mata yang lama.

Rupa sebenar
Namun, ketika program ditayangkan, rahsia hali silap matayang lebih baru juga terbongkar. Hal ini menimbulkan kontroversi, kerana banyak ahli silap mata lain ymarah. Valentino juga bukan ahli silap mata yang handal, dia tidak pernah menciptakan trik magik yang baru - malaysiasensasi.net


Vimla Devi, seorang wanita India yang menghidap kanser, meninggal pada tahun 2006. Penyebab kematian itu bukan kanser, tapi puasa selama 13 hari yang disebut santhara.

Kematian ini adalah kematian sukarela dengan puasa yang diamalkan oleh Jain, sebuah komuniti yang percaya anti kekerasan terhadap semua makhluk. Santhara biasanya dimulai setelah seseorang itu memutuskan bahawa tujuan hidupnya sudah tercapai dan siap untuk pemurnian spiritual. Dikenali sebagai ritual yang mirip, yang sering dianggap sebagai bentuk bunuh diri atau euthanasia - malaysiasensasi.net

Apa perasaan anda apabila melihat budak ini. Bayangkan suatu hari nanti apabila dia sudah dewasa, dia pastinya akan berjauhan dengan ibu bapa dan terpaksa menjalani kehidupan yang sukar bersama cabaran hidup yang sebenar. Kepada kita yang sempurna, bersyukurlah dan berusahalah lebih kuat untuk berjaya - malaysiasensasi.net

Cikgu Jantan merupakan satu nama yang sangat asing kepada masyarakat Malaysia. Tetapi tidak di Temerloh Pahang terutamanya bagi golongan orang lama di sana. masih mengingati Cikgu Jantan. Malah kisah Cikgu Jantan  akan terus abadi di ingatan orang-orang tua di Temerloh.

Siapa Cikgu Jantan
Sepanjang pengetahuan malaysiasensasi, nama asal Cikgu Jantan ialah Mah Hussin. Selain digelar Cikgu Jantan, dia juga digelar Pendekar Hussin. Dia bukan orang sembarangan, dia merupakan waris Pahlawan melayu yang tersohor di negeri Pahang. Dia adalah anak Datuk Bahaman!.
Antara kisah menarik mengenai Cikgu Jantan ini ialah kisahnya dengan komunis. Dia dikatakan pernah ditangkap oleh komunis setelah menggunakan tipu helah. Pada asalnya komunis tidak dapat mencari rumah Cikgu Jantan kerana mungkin telah 'dipagar' dari penglihatan orang jahat. Bagaimanapun rahsia tersebut telah didedahkan oleh salah seorang penduduk kampung tersebut. Jika tidak silap malaysiasensasi kampung tersebut bernama Kampung Durian Tawar, Temerloh.

Setelah rahsia terbongkar barulah pihak komunis berjaya menangkap beliau. Menurut cerita orang, Cikgu Jantan ditembak oleh komunis tetapi tidak mati, dan kemudian ditanam hidup-hidup. Keesokan harinya komunis melihat lubang menanam Cikgu Jantan telah kosong dan Cikgu Jantan tiada di situ.


Cikgu Jantan bersama Mat Lela yang juga anak Datuk Bahaman

Cikgu Jantan telah menghilangkan diri selepas kejadian itu dan tidakdapat dikesan untuk sekian lama. Sehinggalah kemudian dia dapat dijejaki oleh anak muridnya dan dia dibawa kembali ke Temerloh. Selepas itu, Cikgu Jantan telah menghilang kembali. Begitulah adat orang pahlawan, namanya tidak didendang,  kuburnya entah di mana sama seperti bapanya Datuk Bahaman. Tiada disiarkan di majalah atau TV di mana letaknya kubur pahlawan tersohor Pahang itu. 


Setahun yang lepas, malaysiasensasi pernah bertemu dengan seorang yang mengaku sebagai anak saudara Cikgu Jantan. Jika tidak silap malaysiasensasi, menurutnya, Cikgu Jantan sudah meninggal sekitar tahun 90an lagi. Apapun Al-Fatihah untuk pahlawan-pahlawan dan pejuang agama islam dan bangsa melayu.. malaysiasensasi.net

ps: semua gambar yang disiarkan bukan milik malaysiasensasi, kami hanya upload untuk tatapan umum sahaja, kredit kepada pemilik gambar asal..


Lihat gambar amoi kat atas ni. Tak berapa nak cantik tak kan?. Tapi jangan tak tau, lepas je dia make-up atau bersolek dalam bahasa kebangsaan, dia akan menjadi sangat cantik. Kalau letak kat Facebook gerenti ramai budak-budak lelaki nak Add as Friend. Cuba tengok macamana dia buat - malaysiasensasi.net


Papan tanda yang macam ni,  membuatkan seseorang itu tidak akan membuang sampah dari kenderaan lagi atau semakin nak buat lagi?. Sebab nampak gaya bukan nak menasihati tapi seolah-olah nak menuduh kan?. Gambar ini diambil di Kuantan, Pahang - malaysiasensasi.net

Ini adalah video terakhir program Maharaja Lawak yang menyaksikan kumpulan Sepah menjadi juara.

Sepah Part 1

Sepah Part 2

Jozan Part 1

Jozan Part 2

Nabil Part 1

Nabil Part 2

Jambu Part 1

Jambu Part 2

Keputusan Akhir
Syabas kepada kumpulan SEPAH!
Video oleh GuaTV, Terima kasih!

Persembahan yang menarik dan bersahaja, melayakkan kumpulan Sepah dijulang sebagai juara sulung Maharaja Lawak.

Kumpulan yang dianggotai oleh Jep, Shuib dan Mamat itu berjaya membawa pulang wang tunai berjumlah RM350,000 dan trofi dalam pertandingan akhir yang berlangsung di Stadium Malawati di sini malam ini.

Gelaran naib juara pula menjadi milik kumpulan Jozan yang turut memberikan persembahan mencuit hati sekali gus memenangi wang tunai sebanyak RM250,000 beserta trofi.

Meskipun disebut-sebut akan memberikan saingan hebat pada pertandingan akhir itu, namun, Nabil hanya mampu berpuas hati dengan kedudukan tempat ketiga.

Namun begitu, juara Raja Lawak musim kedua itu tidak pulang dengan tangan kosong apabila wang tunai RM150,000 dan sebuah trofi menjadi hak miliknya.

Sementara itu, tempat keempat dimenangi kumpulan Jambu yang memenangi RM50,000 dan trofi.

Kesemua persembahan yang bertemakan bebas dan muzikal itu telah diadili oleh tiga juri tetap iaitu Mamat Khalid, Ahmad Idham dan Saiful Apek yang mewakili 50 peratus. Selebihnya adalah menerusi undian khidmat pesanan ringkas.

Maharaja Lawak merupakan program realiti yang julung kali diterbitkan dengan menghimpunkan bekas juara dan finalis program Raja Lawak dari musim pertama hingga kelima.

Lapan peserta lain yang telah tersingkir sebelum ini ialah kumpulan R2, Balas, Man, Amir, Alex, Jihan, Wai dan XN3.

Utusan

Beberapa tahun lepas video ini mengejutkan dunia. Dua orang polis dirakam oleh kamera di daerah Etawah Uttar Pradesh sedang mengasari seorang gadis enam tahun. Tidak dapat dipastikan apakah kesalahan gadis kecil itu. Bagaimanapun, berikutan kes itu dua polis tersebut telah digantung kerja - malaysiasensasi.net