Koleksi Sensasi

Misteri Kehilangan 25 Orang Dalam Kapal The JovitaPada tahun 1955 sebuah kapal disewa oleh sekumpulan nelayan seramai 25 orang yang digunakan untuk menangkap ikan di perairan Pasifik Selatan. dalam persetujuaan antara pihak penyewa dan pemilik kapal yang harus melapor setiap satu jam sekali namun pada jam ke 7 kapal tersebut tidak melaporkan diri. Demi keselamatan para awak kapal maka dikerahkanlah pasukan SAR untuk mencari kapal tersebut.

Setelah pencarian yang melibatkan semua pasukan SAR yang ada. The Joyita tak ditemui juga, sampai akhirnya 5 minggu kemudian ditemukan terapung-apung sejauh 1000km dari tempatnya menghilang.

Ketika kapal ditemukan tak seorang pun dari 25 awak-awak kapal tersebut di temui, pasukan SAR hanya menemui kerosakan -malaysiasensasi.net- yang didakwa dilakukan oleh lanun yang telah menyerang kapal ini. dari hasil penyeledikan pula ditemukan beberapa titisan darah di dek kapal, dikatakan lanun membunuh semua kru kapal dan melemparnya ke laut.-malaysiasensasi.net