Koleksi Sensasi

Doa Untuk Adik Rabiatul Adawiyah


Pagi jumaat, 17/5/2013 Rabiatul Adawiyah Bt Ahmad Khairul Adam dilahirkan di Hospital Sultan Abdul Halim, Sungai Petani, Kedah... Didalam kegembiraan menyambut kelahiran permata sulong ini, keluarga dikejutkan oleh doktor bahawa Rabiatul mengalami TGA (Transposition Great Arteries) dimana jantung Rabiatul mempunyai 2 lubang serta injap jantung yg terbalik. 

Oleh itu Rabiatul tidak mendapat oksigen yg cukup seperti kanak2 normal yg lain. Lebih membimbangkan lagi, jantung Rabiatul membengkak dan membentuk seperti kasut.. Doktor mengesahkan Rabiatul perlu dipindahkan ke IJN pada 10/7/2013 seterusnya menjalani pembedahan dengan kadar segera di IJN. Pembedahan tersebut akan menelan belanja diantara RM 50,000.00 hingga RM 60,000.00. 

Hal ini menjadi masalah kepada keluarga Rabiatul kerana tidak mampu untuk menyediakan perbelanjaan tersebut memandangkan jumlah tersebut terlalu besar. 

Walaubagaimanapun keluarga Rabiatul tetap akan usahakan setakat yg termampu.. Disebabkan masalah ini, maka keluarga Rabiatul mengharapkan bantuan drp insan2 yg prihatin utk sama2 menghulurkan bantuan bagi meringankan beban keluarga Rabiatul utk menampung belanja pembedahan.. 

Kami keluarga Rabiatul mengharapkan bantuan drp kalian. Semoga kalian sudi menghulurkan sedikit sumbangan supaya pembedahan tersebut dapat dilaksanakan. Rabiatul Adawiyah juga mengharapkan doa drp kalian supaya pembedahan tersebut berjaya serta Allah memberikan kesembuhan dan memberi umur yang panjang kpd Rabiatul Adawiyah Bt Ahmad Khairul Adam.. 

Semoga Allah membalas perbuatan kalian yg ikhlas menderma dan mendoakan Rabiatul.

InsyaAllah Rabiatul Adawiyah akn berbakti kpd agama, bangsa, dan negara dewasa nanti..KALIAN YG PRIHATIN DAN IKHLAS BOLEHLAH MENYALURKAN SUMBANGAN TERUS KE AKAUN BAPA RABIATUL ADAWIYAH..
Bank : Maybank
Nama : Ahmad Khairul Adam
No Akaun : 162674097746
Contact Num: 0109240140