Koleksi Sensasi

Risiko Beli Rumah Lelong (Video)

Tengok video ini sampai habis ..Geram betul aku tengok pompuan ni, beli rumah tapi taknak bayar, dah jadi hak org lain, masih mengaku hak dia.Owner baru dah bagi can dok sampai 1 thun pun tak reti nak bercakap menggunakan budi bahasa…nasib baik owner baru ni masih datang dengan cara  baik, kalau datang dengan cara kekerasan baru ada akai kott
.
Antara perikemanusiaan dan keuntungan harus ada imbangannya, kalau benar bagai dikata sudah diberi tempoh masa satu tahun … elok dihalau sahaja

Tapi.. with this kind of attitude.. pemilik lama ada emotional attachment pada property tersebut.. sanggupkah menghalau ?

Jika tak diusir, siapa yg menanggung perit membayar ansuran pada bank setiap bulan ?
Jika terhalau dan mereka keluar, apakah risiko kerosakan dalam rumah dan risiko kemudian hari pula ?

Melihat video ini… membuatkan kita sedar taraf ekonomi “orang kita” …
ps : Share lah video ini pada kawan-kawan anda agar mereka alert tentang risiko membeli rumah lelong…

JUSTICE FOR Mei Alagan