Koleksi Sensasi

Wanita Buta Boleh Melihat Kembali Selepas Berdoa Di Masjid Nabawi

Di Masjid Nabawi di Madinah, seorang jemaah haji wanita dari Sudan pulih penglihatannya selepas buta selama tujuh tahun.

Beliau dipulihkan Allah sebaik selesai berdoa di dalam masjid berkenaan, demikian laporan portal berita Saudi Gazette.

“Allahu Akbar, saya boleh melihat semula,” laung wanita itu dari dalam Masjid Nabi Muhammad S.A.W itu beberapa hari lepas.

Fatima al-Mahi (Gambar) yang berusia lewat 60-an berkata, dia hilang penglihatan tujuh tahun lalu dan meskipun menjalani beberapa pembedahan, semuanya gagal untuk membantunya melihat semula.

Fatima tidak menjelaskan bagaimana dia buta tetapi ternyata kelihatan amat bersyukur kepada Allah kerana membenarkan dia melihat semula.

“Saya berdoa bersungguh-sungguh dan ikhlas di Masjid Nabawi, memohon kepada Allah supaya saya dapat melihat. Sebaik habis berdoa, saya mula melihat cahaya. Saya toleh ke kiri dan kanan dan dapat melihat masjid ini dengan jelas. Saya tidak dapat hendak menggambarkan kegembiraan saya apabila melihat anak saya yang mengiringi saya,” katanya.

Fatima berkata, dia kini dapat melihat semula wajahnya sendiri.

“Saya juga melihat anak lelaki saya yang turut menangis kerana gembira. Saya melihat jemaah Sudan lain dalam kumpulan kami. Kini saya dapat berjalan tanpa dibantu, seperti dulu,” kata wanita itu. melayukini