Koleksi Sensasi

Fizo Omar Sebak Bergelar Suami Terkenang Pengorbanan Ibu


Pelakon dan pengacara Fizo Omar mengakui tidak dapat menahan sebak sebaik sah bergelar suami kepada Mawar Abdul Karim kerana terkenangkan pengorbanan ibunya membesarkannya sehingga saat ini.

Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar, 28, berkata, terlalu banyak pengorbanan yang telah dilakukan ibunya, Hasnah Jidin, 53, dan dia berharap akan dapat mencurah bakti kepada wanita itu.

Fizo dan Mawar, 24, selamat disatukan sebagai suami isteri dengan sekali lafaz pada majlis akad nikah yang diadakan di rumah pengantin perempuan di Country Heights di sini pada Ahad lalu.

Pasangan itu dinikahkan oleh Pegawai Tadbir Agama Daerah Hulu Langat, Mohd Arif Abd Samad dan Mawar telah menerima mas kahwin sebanyak RM506.

Dalam pada itu, mengulas mengenai jongkong emas seberat 1.011 kilogram yang dihadiahkan kepada Mawar, Fizo berkata, dia memang berhasrat untuk memberikan hadiah berkenaan kepada wanita yang berjaya menawan hatinya.

Tambah Fizo, kehidupannya kini semakin lengkap dan menganggap perkahwinan sebagai satu permulaan baharu dalam hidupnya sebagai seorang lelaki.

Dalam perkembangan sama, Mawar ketika ditemui berkata, dia tidak akan menghalang atau meletakkan sebarang syarat sekiranya suaminya itu mahu meneruskan karier dalam bidang lakonan dan pengacaraan.

Jelas Mawar, dia akan sentiasa menyokong sebarang keputusan Fizo berhubung kerjayanya dan yakin suaminya itu tahu akan batasan selepas berumah tangga.

Sementara itu, Fizo berkata, mereka bakal berangkat ke Eropah pada Disember ini untuk berbulan madu dan akan berada di sana selama tiga minggu.

Fizo berkata, dia dan isterinya akan menjelajah ke beberapa buah negara di benua itu seperti London, Paris, Itali dan Belanda.

Dalam perkembangan berkaitan, Fizo berkata, dia berhasrat untuk memiliki empat orang cahaya mata dan menyerahkan soal anak kepada rezeki.