Koleksi Sensasi

Pasangan Lepas Jogging Dicekup Mandi Dalam Hotel Bajet

Sepasang kekasih yang baru lepas habis berjoging di Ayer Keroh sempat ke sebuah hotel bajet di Ujong Pasir, di sini, yang terletak 15 kilometer kerana mendakwa mahu membersihkan diri sebelum mereka dicekup Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) kerana berkhalwat.

berjoging, dicekup jabatan agama islam, hotel bajet, mengaku terlanjur, sepasang kekasih berkhalwat,
Dalam operasi jam 9 pagi, pasangan itu yang lengkap berpakaian sukan ditahan berdua-duaan di dalam bilik hotel bajet disewa teman lelaki wanita terbabit. Difahamkan, pasangan kekasih berumur 19 tahun itu orang tempatan yang tinggal bersama keluarga masing-masing.

Ketua Penguat Kuasa Agama (JAIM) Rahimin Bani berkata, maklumat diterima daripada orang awam memberitahu melihat pasangan disyaki pelajar sekolah yang kedua-duanya memakai seluar trek masuk ke hotel berkenaan pada awal pagi.

Katanya, anggota penguatkuasa agama bergegas ke hotel itu untuk membuat pemeriksaan dan menemui pasangan terbabit berkurung di dalam bilik itu.

Setelah disoal siasat, pihaknya mendapati bilik berkenaan disewa lelaki terbabit sejak semalam (kelmarin) dan membawa teman wanitanya untuk membersihkan diri selepas berjoging sebelum mendaftar keluar.

'Kedua-dua pasangan itu yang tidak bekerja itu terus ditahan untuk siasatan lanjut kerana didapati berkurung di dalam bilik berkenaan tanpa hubungan mahram' katanya, di sini, semalam.

Rahimin menambah lagi, remaja wanita itu mendakwa dia baru datang ke hotel berkenaan dan tujuannya hanya mahu mandi di situ sebelum ditahan JAIM.

Pasangan itu mendakwa tidak berbuat sebarang perbuatan tidak senonoh ketika bersama di dalam bilik itu dan hanya bersarapan dengan membawa makanan yang dibungkus.

Dalam masa sama, di bilik berlainan hotel bajet yang sama satu lagi pasangan ditahan selepas didapati berkurung melibatkan seorang remaja perempuan berusia 19 tahun dan pasangannya berusia 22 tahun.

Beliau berkata, pasangan itu didapati telah mendaftar masuk ke bilik itu sejak malam sehingga ditahan berdasarkan siasatan, mereka sering berjumpa dan bermalam bersama pada setiap bulan serta mengakui sudah beberapa kali terlanjur.posted@malaysiasensasi.net