Koleksi Sensasi

5 Jalan Berhantu Amerika Yang Paling DitakutiDi Amerika ternyata ada juga jalanan berhantu, bukan hanya di Malaysia saja. Dan jalanan ini paling ditakuti dan dihindari, ramai orang lebih gemar melalui jalan lain dari terpaksa melalui jalan-jalan ini.  Mulai dari penampakan hantu budak lelaki hingga haiwan yang tiba-tiba gila ketika menyeberangi jalan berhantu ini. Dan inilah dia ke 5 jalan berhantu menurut riskydhe.mywapblog.com

1. SHADES OF DEATH ROAD di Warren County, New Jersey
Ramaiorang yang takut melalui jalan ini kerana satu penampakan cahaya putih yang sangat terang, sering muncul pada malam hari. Cahaya putih terang yang aneh ini menerangi sebuah tempat bernama Lenape Lane. Dan yang paling mengerikan iala, jika kita melihat cahaya putih tersebut berubah menjadi merah, kononnya kita akan mati.

2. MONA LISA DRIVE di New Orleans, Louisiana
Seorang dermawan membina sebuah patung, patung tersebut adalah patung anaknya yang telah meninggal dunia, anaknya tersebut bernama Mona. Patung Mona diletakkan di sebuah taman di Friederichs DriveCity Park, New Orleans, LA, United States. Sebuah taman yang ramai dikunjungi golongan muda. Namun suatu ketika ada seorang pemuda tidak sengaja mematahkan lengan patung Mona. Keanehan pun dimula terjadi sejak itu. Hantu Mona konon sering menampakkan diri. Hantu itu mendatangi kenderaan yang melalui kawasan tersebut, menncakar tangannya ke tingkap kenderaan sambil mengerang kesakitan.

3. BOY SCOUT LANE di Stevens Point, Wisconsin
Ada satu kisah, sekumpulan Pengakap pernah berkhemah di daerah jalan ini sekitar tahun 1950-an. Mereka tidur dalam kenderaan, di bawah pohon-pohon tinggi. Namun ketua kumpulan membunuh mereka pada tengah malam. pemandu yang kebetulan lalu mengatakan, hantu anak-anak Pengakap tersebut masih menghantui Boy Scout Lane. Mereka muncul di tempat-tempat tak dijangka, terkadang berlumur darah!

4. KELLY ROAD di Ohioville, Pennyslvania
Dikatakan, haiwan-haiwan yang menyeberangi dan melintasi Kelly Road akan menjadi gila dan berperilaku aneh dalam sekejap. Masyarakat sekitar juga pernah melaporkan ada penampakan hantu abudak lelaki di belakang rumahnya, disinari cahaya putih menakutkan, mirip seperti Death Road.

5. CLINTON ROAD di West Milford, New Jersey
Tak sedikit pemandu yang melaporkan adanya penampakan hantu. Mengikuti pemandu dari jarak dekat, kemudian hilang begitu saja. Jalan ini semakin menyeramkan dengan adanya Old Circus Zoo yang terbengkalai.

Orang yang berkendara di Clinton Road akan melewati Old Boy Bridge. Jika ada cukup keberanian, cuba buang duit syiling dari atas jambatan. Dikatakan lembaga hantu budak lelaki akan muncul dari dalam danau, melihat terus ke arah anda