Koleksi Sensasi

Lelaki Curang Adalah Wajar?


Mata lelaki suka menjeling sana sini jika melihat gadis cantik dan seksi, itu wajar, bererti lelaki itu normal. Tapi bagaimana jadinya jika ‘hati’nya yang sering melihat gadis lain? atau si lelaki ‘selingkuh hati’ pada gadis lain. Padahal si lelaki sudah ada pasangan. Apakah hal ini boleh  dikatakan wajar? Para ilmuwan mengatakan: Ya, itu wajar.

Lelaki selalu jatuh cinta dengan wanita lain

Satu penelitian terbaru menunjukkan bahawa dalam hubungan yang kuat dan bahagia sekalipun, lelaki tidak akan pernah berhenti jatuh cinta pada gadis lain. Jatuh cinta ini boleh dia nikmati sendiri secara diam-diam atau terang-terangan. Setidaknya, lelaki akan jatuh cinta tiga kali pada gadis lain selama memiliki pasangan.

Dalam sebuah pemerhatian, beberapa lelaki mengaku bahawa mereka tertarik dengan dua gadis secara fizikal. Sebahagian lagi jatuh cinta dengan jiran mereka. Ada juga yang jatuh cinta dengan kekasih teman mereka bahkan sahabat pasangan mereka.

Para ilmuwan mengatakan bahawa hal ini tidak perlu dicemaskan. Selagi si lelaki tidak melakukan kecurangan  atau meninggalkan pasangannya, suka pada gadis lain adalah wajar. Majoritis lelaki akan menyimpan rapat-rapat perasaannya ini.


Sedangkan gadis, kita boleh juga jatuh cinta pada lelaki lain, tetapi lelaki yang tidak boleh kita jangkau. Misalnya saja aktor tampan atau ahli sukan.