Koleksi SensasiFenomena garis berpola yang terhampar pada padang pasir seluas 450 Km2 di pesisir dataran Peru, mengundang misteri Kepada pengkaji. Garis itu terlihat sangat besar dari udara.Peneliti menganggap garis itu diciptakan komuniti kuno, orang Nazca pada 500 SM dan 500 M. Namun sampai kini tak ada yang tahu mengapa itu terjadi.Ahli arkeologi berusaha mempelajari garis itu. Awalnya ahli mendakwarekabentuk garis bagian dari kalender astronomi, namun hal itu masih diragukan.Sejak 1997, kerjasama peneliti Peru-Jerman mengalihkan perhatian kajian pada sejarah dan budaya komuni yang menciptakan garis misteri itu.Fenomena itu kian jadi misteri. Pada 2012, penyelidik Universiti Yamagata Jepun membuka pusat penelitian pada tapak garis itu sebagai sebahagian proek penelitian selama 15 tahun. Peneliti Jepun akan mempelajari lebih dari 1.000 gambar bergaris dari tapak itu.


Jika Stonehenge adalah simbol dari peradaban kuno di Bumi. Apakah ‘Mars Henge’ mewakili hal yang sama pada dunia alien?
Penemuan terbaru dalam di Planet Marikh ini boleh jadi merupakan petunjuk baru. Gambar-gambar tersebut ditemukan dari gambar Mars yang diambil dari satelit NASA yang dilancarkan pada 1970-an.
Video “Mars Henge” telah dimuatnaik ke YouTube dan telah menjadi tular.
posted@malaysiasensasi.net

Mungkin tidak ramai yang tahu bahawa setiap tahun para penganut agama Yahudi akan menyambut perayaan Purim yang membenarkan mereka mengambil minuman keras sehingga mabuk.

Lebih teruk lagi, pesta mabuk tersebut turut membenarkan para rabbi dan ketua-ketua agama mereka mabuk dan digalakkan meminum minuman keras sehingga lupa diri.

Purim merupakan satu perayaan bagi memperingati kisah dua tokoh mereka Mordecai dan Permaisuri Esther yang menyelamatkan bangsa Yahudi dari menjadi mangsa pembunuhan besar-besaran oleh Kerajaan Parsi di bawah pemerintahan Raja Ahasuerus (Xerxes I).

Perayaan yang sebelum ini disambut pada setiap hari ke-14 Adar mengikut kalender Hebrew itu kini dipercayai hanya disambut pada hari ke-15 mengikut bulan Hebrew yang sama oleh golongan Yahudi yang tinggal di Jurusalem atau lebih kenali sebagai Baitul Maqdis di Palestin.

Islam melarang keras umatnya meminum minuman yang memabukkan ekoran kesannya yang membawa lebih banyak keburukan berbanding kebaikan.

Di antara riwayat ada yang menceritakan bagaimana seorang ahli sufi yang terpedaya dengan minuman keras sehingga mendorong beliau berzina dan kemudiannya membunuh seorang pelacur kerana takut dosanya diketahui umum. Berikut adalah beberapa keping gambar perayaan Purim yang disambut di sebuah rumah ibadat Yahudi dan sambutan di jalanan di sekitar Jurusalem.Seorang remaja berusia 15 tahun diseksa dengan teruk selain dikunci di dalam tandas oleh keluarga suaminya beberapa bulan lalu selepas enggan menjadi pelacur, kata pihak berkuasa semalam.

Sahar Gul berada dalam keadaan kritikal ketika diselamatkan daripada sebuah rumah di wilayah utara Baghlan minggu lalu, selepas jiran melaporkan mendengar tangisan Sahar yang merintih kesakitan.

Polis Baghlan berkata, keluarga mentua Sahar mencabut kuku dan rambutnya serta menguncinya di bilik air bawah tanah yang gelap kira-kira lima bulan, tanpa memberi makanan dan air yang mencukupi.

“Keluarga suaminya turut menderanya dengan mencucuh api rokok dan menggunakan playar untuk merobek dagingnya.

“Mangsa berkahwin tujuh bulan lalu dan berasal dari wilayah Badakhshan. Keluarga mentua cuba memaksanya melacur untuk mendapatkan wang,” kata Ketua Hal Ehwal Wanita di Baghland Rahima Zarifi kepada Reuters.

Walaupun sukar bercakap, Gul berupaya memberitahu media mengenai pengalaman ngeri yang dilaluinya selama dikurung keluarga mentua.

“Selama beberapa bulan saya dikurung dalam tandas oleh keluarga mentua terutama ibu mentua saya,” katanya.
Gul ditemui dengan keadaan tubuhnya dipenuhi parut dan lebam manakala sebelah mata masih bengkak dan tertutup enam hari selepas diselamatkan.

Menurut doktor, mangsa dirawat di sebuah hospital kerajaan di sini, namun dia mungkin terpaksa dihantar ke India.

“Ini adalah satu daripada kes terburuk keganasan yang berlaku ke atas wanita Afghan.

“Penjenayah perlu dihukum supaya yang lain dapat belajar daripada kesilapan,” kata Menteri kesihatan Suraya Dalil kepada media selepas melawat Gul bersama menteri hal ehwal wanita.

Seorang pegawai polis kanan di Baghlan Mohammad Zia, yang membantu menyelamatkan gadis itu berkata ibu mentua dan kakak iparnya sudah ditahan bagaimanapun suami dan bapa mentuanya melarikan diri.

“Kami sudah melancarka usaha untuk menangkap suami dan pihak lain yang terbabit,” kata Zia.


Sekeping gambar pada tahun 1940-an menunjukkan seorang lelaki dengan pakaian moden berada di antara kerumunan orang ramai pada acara pembukaan kembali Jambatan South Fork di British Columbia, orang itu mengenakan kacamata hitam, moden dan memiliki kamera mudah alih. 

Sebenarya tidak banyak jumlah alligator/buaya putih yang ada di dunia. Gambar di atas adalah Bouya Blan, buaya albino berusia 22 tahun yang tinggal di Florida. Haiwan albino ini memiliki pigmentasi yang sangat sedikit, bahkan matanya pun hampir tak berwarna.


London: Satu rakaman video menunjukkan seorang wanita dipercayai pelacur yang melekat pada tubuh seorang lelaki berumur yang dikatakan mati ketika mereka melakukan hubungan seks, mula beredar di Internet.

Rakaman itu menunjukkan anggota paramedik menolak pengusung membawa mayat lelaki berkenaan keluar dari sebuah bangunan manakala wanita berkenaan masih berada di atas tubuhnya di bawah selimut.

Rakaman berkenaan pada mulanya disiarkan laman web berkongsi video China, Miaopai, sebelum dikongsi pengguna melalui LiveLeak.

Kejadian itu dipercayai berlaku di China tetapi tidak dapat dipastikan lokasi sebenar serta tarikh kejadian.

Melalui video itu, wanita berkenaan kelihatan bergerak-gerak di bawah selimut sambil mereka diperhatikan orang ramai.

Pasangan itu dipercayai dibawa ke hospital untuk memisahkan mereka dan kematian ketika hubungan seks boleh berlaku kerana pelbagai sebab, termasuk terlalu aktif atau serangan jantung.

Daily Mail melaporkan, pakar perubatan di London, Dr John Dean, dalam temuramah dengan BBC sebelum ini, menyatakan kejadian zakar terlekat dalam kemaluan wanita boleh berlaku, terutama ketika wanita mengalami orgasm. - Daily MailLukisan bergambar anak kecil sedang menangis ini dinamakan Crying Boy. Lukisan yang kelihatan suram ini ternyata menyeramkan dan menyimpan sumpahan. Legenda mengenai sumpahan pada lukisan Crying Boy ini bermula pada tahun 1988, ketika sebuah rumah meletup dan terbakar di Heswall, England.

Lukisan ini dikeluarkan secara banyak dibeli oleh keluarga-keluarga yang kemudian memasang lukisan ini di rumah mereka. Lukisan ini diketahui merupakan karya seorang seniman Spanyol bernama Franchot Seville.

Tidak lama kemudian di Bradford terjadi kebakaran lagi, dan lukisan ini ditemui dalam rumah, dan tidak rosak sedikit pun. Ketua bomba di Yorkshire kemudian mendapatai kejanggalan yang terjadi berkait rumah yang terbakar dan lukisan anak menangis tersebut. Ada banyak kes rumah yang terbakar dan di dalamnya terdapat lukisan tersebut.

Rentetan kejadian-kejadian aneh dan menyeramkan ini membuat orang ramai orang beranggapan bahawa ada sesuatu yang jahat dalam lukisan tersebut yang menyebabkan kebakaran. Mereka percaya bahawa lukisan tersebut membawa sial. Orang ramai kemudian bertanya-tanya tentang siapa sebenarnya kanak-kanak dalam lukisan ini. Si Pelukis, Seville mengatakan bahawa budak ini ditemuinya di suatu tempat.

Budak itu bernama Don Bonillo, dan dia dikatakan lari dari rumah setelah melihat orang tuanya meninggal dalam kebakaran. Setelah melukis anak ini, Seville menjadi kaya namun studio tempatnya melukis terbakar habis.

Setelah banyak rumah terbakar, orang-orang yang memiliki lukisan ini ketakutan dan memutuskan untuk membakar lukisan ini sebelum terjadi sesuatu yang buruk.


Rhett Lamb kelihatan sama seperti kanak-kanak lain dalam semua aspek, kecuali satu. Dia tidak boleh tidur. Dia menghidap isomnia selama 14 jam seminggu, setiap hari dalam tahun. Ibu bapanya tidak dapat memahami mengapa terjadi begitu. Selepas beberapa siri ujian dia didiagnosis dengan keadaan yang sangat jarang berlaku dalam dunia perubatan yang dipanggil Chiari kecacatan. Ia adalah kes apabila otak seseorang literal diperah ke dalam ruang tulang belakang - posted@malaysiasensasi.net

Berikut 8 negara dengan akses internet tercepat di dunia:
  1. Hong Kong. Memiliki kecepatan internet 65.1Mbps.
  2. Korea Selatan. Memiliki kecepatan internet rata-rata 53.5Mbp
  3. Jepun. Memiliki kecepatan internet dengan top speed 48.8Mbps
  4. Rumania. Memiliki top speed iInternet 47.5Mbps
  5. Singapura. Memiliki kecepatan internet 45.6 megabit 
  6. Latvia. Memiliki kecepatan internet 44.6Mbps
  7. Swiss. Memiliki kecepatan internet 41.4Mbps
  8. Israel. Memiliki kecepatan internet sampai 40.1 Mbps


posted@malaysiasensasi.net

Dari Scotland hingga Turki, di bawah ratusan penempatan Neolitik, arkeologi telah menemui bukti jaringan luas terowongan bawah tanah. Dari yang hampir sepanjang 700m di Bavaria Jerman hingga yang sepanjang 350m di Austria, dan kenyataan bahawa terowongan ini bertahan selama 12,000 tahun adalah bukti kehebatan seni binanya. Meskipun tidak semua mereka bersambung, para ahli arkeologi percaya orang-orang kuno menggunakan terowong-terowong tersebut untuk meneruskan kehidupan dengan aman terlepas dari bahaya yang mereka hadapi. Seluruh sistem di sana juga nampaknya sebagai ruang penyimpanan dan tempat untuk berdiam.


Pengguna media sosial di indonesia jadi viral terpaparnya sebuah gambar kanak-kanak bawah umur melakukan aksi kurang sopan di Facebook. 

Mereka yang masih di bawah umur memuat naik gambar yang kelihatan sedang memegang payudara rakan mereka. Namun budak perempuan yang memakai baju pink tersebut kelihatan tidak marah dan malah senang dan tertawa.

Lebih parahnya lagi ia tidak hanya dipegang oleh seorang budak lelaki tetapi lebih satu lelaki walaupun dalam waktu yang bersamaan. Perbuatan mereka seolah-olah mereka sudah biasa dengan apa yang mereka lakukan. Ramai yang mengecam tidakan yang mereka lakukan dan berpendapat bahawa mereka harus di hukum kerana perbuatan mereka itu.

posted@malaysiasensasi.net   sumber dairishare

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak boleh menaik taraf teknologi atau peralatannya untuk tiga tahun akan datang kerana kekangan bajet, kata Ketua Pesuruhjayanya, Datuk Dzulkifli Ahmad.

"Bajet untuk peralatan itu telah dibekukan sepanjang tiga tahun. Kita mungkin ketinggalan dari sudut teknologi, dari sudut membuat risikan....," katanya kepada Agenda Awani malam tadi.

Bagaimanapun, katanya, ia bukan sebab untuk menghalang SPRM daripada menjalankan tanggungjawabnya. Namun ia juga merupakan satu kekangan terhadap SPRM memandangkan rasuah yang ketika ini lebih kompleks.

"Teknologi yang amat penting bagi membantu di sudut siasatan di mana rasuah pada ketika ini bukan lagi rasuah pada 10 tahun yang lepas. Rasuah pada ketika ini lebih kompleks dan lebih sistematik. Ia akan melibatkan jaringan antarabangsa dan sindiket," katanya.

Terdahulu, beliau memberitahu berita perdana Astro Awani dalam segmen berita perdana 'Hari Ini 8' bahawa bajet SPRM untuk tahun ini adalah yang paling rendah sejak 2013.

Dzulkifli, yang mengangkat sumpah sebagai ketua pesuruhjaya badan anti-rasuah itu Ogos lepas, berkata harapan SPRM ialah untuk menjadikan arus menentang rasuah sebagai agenda nasional.

posted@malaysiasensasi.net via malaysiakini


Gambar ini didakwa sebagai seekor naga. 'Naga' ini diangap sebagai naga tunggangan nyi Roro Kidul kerana kebetulan foto ini diambil di pantai Parangtritis, Jogja, dan bertepatan dengan sebuah acara spiritual keagamaan. Nyi Roro Kidul merupaan sebuah kisah lagenda di Indonesa, Dia juga dikenali sebagai Ratu Pantai Selatan.


Bagaimaapun, menurut logik, ia sebenarnya mungkin adalah pebentukan awan. Seperti awan yang dikenali sebagai awan Morning GlorySeorang penjaga gol dikenakan denda kerana dianggap lalai dalam menjaga gawang menjelang China Super League di Tiongkok. Pejaga gol, Weijie tidak menyangka bahawa pihak lawan akan menendang bola ke arah gawang dengan cepat setelah pegnadil meniupkan wisel kerana suatu pelanggaran. Setelah, penjaga gawang itu hanya bmampu termenung. Penjaga gawang tersebut menmbertahu kepada media, “Saya telah membuat kesalahan besar dalam pertandingan hari ini dan menyebabkan kehilangan 3 point. Saya tidak akan mengulangi kesalahan yang sama dan tidak akan kehilangan konsentrasi lagi.”


posted@malaysiasensasi.net

Tamparan Carrasco mungkin kisah yang paling lucu. Bek kiri pasukan Chile U-20 itu sempat dirakam kamera menampar dirinya sendiri ketika melawan Ecuador pada Pra Piala Dunia U-20. Ketika Chile tertinggal 0-1, Carrasco menjaga striker Ecuador, Edson Montano. Lucunya, Carrasco memegang tangan kiri Montano dan menamparkannya ke wajah sendiri. Montano dianggap melakukan pelanggaran kerana memukul wajah Carrasco. Chile pun mendapatkan tendangan bebas


posted@malaysiasensasi.net


Sudah menjadi pengetahuan umum, ada ritual mencari pesugihan dilakukan orang di Gunung Kemukus, Sragen, Jawa Tengah. Untuk mendapatkan pesugihan itu, kononnya harus berhubungan seks dengan pasangan tidak sah.

Ritual jahat ini banyak dilakukan oleh orang-orang yang mencari jalan pintas untuk menjadi kaya. Di gunung ini, ratusan warga dari berbagai wilayah di Jawa terutamanya datang berduyun-duyun ke Gunung Kemukus ini. Mereka bertujuan untuk mencari pasangan melakukan ritual pesugihan itu. 

Tempat ritual ini berada di Gunung Kemukus tepatnya terletak di Desa Pendem, Kecamatan Sumber Lawang, Kabupaten Sragen, 30 km sebelah utara Kota Solo. 

Gunung Kemukus dikenali sebagai kawasan perlancongan seks kerana di sini orang boleh sesuka hati melakukan seks bebas dengan alasan untuk menjalani laku ritual ziarahnya, itulah syarat kalau mereka ingin kaya dan berhasil.


Telah diketahui umum bahawa Hitler memang selalu ingin membuat sebuah pesawat super cepat, dia mendesak juruteranya menyiapkan pesawat tersebut dan hasilnya terciptalah Haunebu I.

Ia kelihatan seperti UFO iaitu objek terbang yang misteri. Kalau dilihat dari bentuknya, Haunebu I sangat mewakili bayangan pesawat alien yang pernah kita lihat. Pesawat ini dibuat pada tahun 1939 dan dikhabarkan diuji terbang sebanyak 52 kali.


Kiamat sudah pasti berlaku. Tiada siapa yang bakal terselamat daripada bencana tersebut. Namun ada sesetengah orang yang percaya mereka akan selamat hanya kerana mereka ini kaya dan mampu membangun satu tempat yang akam menyelamatkan mereka dan ahli keluarganya.

Difahamkan, seorang developer, Lary Hall telah membelanjakan jutaan ringgit bagi membina  sebuah tempat yang berbentuk silo roket lama. Bangunan tersebut dibina sedalam 174 kaki serta berkeluasan 54,000 kaki persegi serta mampu didiami oleh 70 orang untuk 5 tahun kehidupan akan datang.

Bangunan tersebut dijual dengan harga RM4.5 juta hingga RM9 juta. Bangunan tersebut tersangat laris dibeli oleh golongan atasan termasuk doctor saintis.

Ketahuilah tiada apa yang dapat menghalang dari hari kiamat ini berlaku dan bersediakan diri dengan iman dan amal yang secukupnya.
posted@malaysiasensasi.net